Twee winnende scripties 2014 van MVK opleiding van Kader

Veiligheidskunde

Met "Arbeidsrisico’s fokstier in de melkveehouderij. Scriptie behorend bij de opleiding MVK (Middelbare Veiligheidskunde Opleiding) van Kader BV" won Gerrit Schulting in april 2014 de NVVK-prijs! Kader BV-student Richard van den Berg won de NVVK-publieksprijs 2014.

Scriptie van MVK opleiding van Kader BV vernieuwend, verdiepend en verbredend

De vakjury schrijft in de inleiding van het juryrapport dat er één scriptie absoluut vernieuwend, verdiepend en verbredend is; die van Schulting. Hij heeft parallellen getrokken met diverse vakgebieden binnen de veiligheidskunde en hij heeft de gebaande paden durven verlaten. De vakjury vindt het onderzoek naar de risico's van stieren als arbeidsmiddel een aanwinst voor de veiligheidskunde. Citaat: "Hij heeft bedrijfseconomische aspecten meegewogen, waardoor de aanbevelingen aanzienlijk aan kracht hebben gewonnen."

Veiligheidskunde opleiding van Kader leidt tot twee prijzen

De scriptie van Schulting was bovendien genomineerd voor de NVVK-publieksprijs omdat, volgens de jury, op vindingrijke en onderbouwde wijze diverse veiligheidskundige methoden zijn toegepast op de niet te onderschatten arbeidsrisico’s bij de omgang met fokstieren. Deze prijs ging uiteindelijk naar een andere veiligheidskundige, ook afgestudeerd bij Kader.

Winnaar vindt contact medecursisten MVK opleiding van grote waarde

In het voorwoord van zijn scriptie noemt Schulting het contact en de intervisiemomenten met zijn medestudenten van de MVK opleiding zeer waardevol. Hij spreekt van "een bruikbaar stuk gereedschap". Met dat gereedschap heeft hij een prijswinnende scriptie in elkaar weten te sleutelen. Wilt u de scriptie inzien? U vindt hem hier.

Meer informatie over de middelbare veiligheidskunde opleiding (MVK)