MVK opleiding  - Middelbare Veiligheidskunde opleiding - Kader

MVK opleiding - Middelbare Veiligheidskunde opleiding

Ben je op zoek naar een post mbo opleiding waar je meer kennis en inzichten krijgt in arbeidsveiligheid? Een praktijkgerichte opleiding waar jij leert hoe je als deskundige interne of externe ondersteuning verleent bij het beheersen van (veiligheids)risico’s. Dan is onze MVK opleiding geschikt voor jou!

In onze opleiding Middelbare Veiligheidskunde (MVK) leer je risico-oorzaken beheersen. Je bent op de hoogte van de wet- en regelgeving en leert een RI&E en TRA opstellen.

De MVK opleiding bevat 14 lesdagen en is verdeeld over 7 maanden. Je hebt één vaste lesdag per week. In de schoolvakantie weken worden de lessen opgeschoven. Aansluitend aan de lessen heb je 4 weken de tijd voor het schrijven van je scriptie en het voorbereiden van je presentatie.

De investering bedraagt € 5.950,- exclusief 21% BTW. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, catering, examen, eventueel herexamen en uitgebreide scriptiebegeleiding.

Lees snel verder, of download direct de brochure.

Welke onderwerpen komen aan bod?

De opleiding tot veiligheidskundige kent 14 lesdagen. Gedurende deze 14 lesdagen leer je van alles over ‘elektrische veiligheid’, ‘brandveiligheid’, ‘machineveiligheid ‘ en meer. Maar je krijgt ook training in vaardigheden zoals ‘presenteren’, ‘rapporteren’ of ‘een TRA opstellen’. Je kunt alles volgen maar je kunt je ook beperken tot die modules die je direct nodig hebt in je werk. Tijdens de informatieavond vertellen we je hier alles over. Je kunt ook onze brochure aanvragen. Daar vind je een compleet overzicht van alle modules.

Resultaat

Na het afronden van de MVK opleiding:

  • Ben je deskundige op het gebied van veiligheid;
  • Werk je als interne of externe adviseur/toezichthouder bij het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden;
  • Ben je gesprekspartner voor andere deskundigen en externe toezichthouders en kun je de directie ondersteunen binnen het werkveld;
  • Heb je alle benodigde kennis over veiligheidsonderwerpen en wet- en regelgeving;
  • Weet je hoe je de benodigde kennis op kunt zoeken via boeken, normen en andere informatiebronnen;
  • Zorg je dat jouw kennis actueel blijft;
  • Kun jij richting geven aan het te voeren veiligheidsbeleid.

Examen

Tijdens de Middelbare Veiligheidskunde opleiding ondersteunen we je met een digitale leeromgeving. Daarin vind je de artikelen, naslagwerken, het niet geprinte lesmateriaal en de opdrachten. Ook komen jouw resultaten in deze leeromgeving te staan. 

Je voert diverse individuele- en groepsopdrachten uit die tellen voor je eindcijfer. Op de laatste lesdag vindt een schriftelijk examen plaats.

De opleiding sluit je af met een eindscriptie waar jij zelf een onderwerp voor aandraagt. Heb je de individuele-, groesopdracht, eindscriptie en presentatie met een voldoende afgesloten? Dan ontvang je het diploma Middelbare Veiligheidskundige.

Zomaar een startdag van de MVK opleiding

Woensdag 18 november 2015. Bennekom, Wolfheze, Papendal: “bestemming bereikt” klinkt het uit de TomTom. Ik kom aan in het Van der Valk hotel aan de Arnhemseweg, halverwege Ede – Arnhem. Vandaag ben ik te gast bij de start van een MVK opleiding van Kader bv. Natuurlijk – iedereen is het erover eens – veiligheid heeft op het werkt top prioriteit. Maar waarom gaat het dan zo vaak fout? In Nederland meer dan 210.000 keer per jaar! Wat kost dat wel niet? En wat vraagt dat van de veiligheidskundigen? Er volgt een levendige discussie vol voorbeelden uit de eigen praktijk. 

Lees meer >

Inschrijven Offerte Meer