Ervaring Tini van Delft HVK diploma augustus 2015

Veiligheidskunde

Ervaring Tini van Delft
HVK diploma augustus 2015

Functies: Hoger Veiligheidskundige, V&G coördinator projecten, RAK EBS, Resourceplanner BAVO Vernieuwingen, Software analist BAVO beheer bij Enexis te 's Hertogenbosch.

Hoe omschrijf je de HVK opleiding van Kader?

“De HVK opleiding zie ik als een eyeopener. Het was heel erg interessant voor mij en toekomstgericht.”

Wat waren interessante onderwerpen voor jou?

“Alle onderdelen van de opleiding vond ik leerzaam, omdat de onderwerpen voor mij nieuw waren.”

Wat vond jij lastig aan de HVK opleiding?

“Module 3 Industriële Veiligheid vond ik een lastig onderdeel. Vooral de berekeningen vond ik moeilijk.”

Welk onderwerp heb jij voor je scriptie gekozen?

“Welke verbeteringen zijn mogelijk voor het huidige proces van Ongewenste Gebeurtenis meldingen (OGB)? Op welke wijze dragen deze verbeteringen bij tot het verminderen van het aantal ongevallen?”

Wat was de aanleiding van jouw onderzoek?

“In overleg met de HSE afdeling heb ik besloten om dit onderwerp op te pakken. De reden hiervoor is dat het OGB proces al heel lang in de belangstelling staat binnen Enexis. De directie heeft er persoonlijke belangstelling bij om te zien hoe complex de uitvoering van de werkzaamheden zijn. Door de OGB dienen ongevallen sneller en efficiënter inzichtelijker te worden. Een mooie uitdaging!”

Wat heeft jouw onderzoek Enexis opgeleverd?

“Een aantal van de zaken die ik heb geadviseerd, zijn al opgepakt. De OGB wordt per jaar bijgehouden, begin 2016 hebben we inzicht in alle cijfers. Vanaf 1 september komt er een Uitgebreide Rapportage dashboard waarop de OGB meldingen af te lezen zijn. Ook worden de BasisRisicoFactoren geïntegreerd in ons CRM systeem dat op 1 januari 2016 live gaat.”

Wat heeft jouw onderzoek jou persoonlijk gebracht?

“Het was een zeer leuk en zinvol onderzoek, waarbij gebeurtenissen voorbij kwamen die voor mij onbekend waren. De koppeling van de gebeurtenissen met de beoordeling van de medewerkers blijft de komende tijd aandacht vragen.”

Hoe heb je het scriptietraject ervaren?

“Ik kon de eindopdracht van module 4, Organisatieanalyse volgens het 7S-mode, gebruiken. Dat was prettig en scheelde veel werk. Ik heb een aantal goede inhoudelijke op- en aanmerkingen ontvangen. En daarnaast veel verbeterpunten voor de lay-out van mijn scriptie. Ik had van te voren mijn verdediging goed geoefend. Van de examinator heb ik goede inhoudelijke vragen gekregen. Je werd niet in het nauw gedreven door hun vragen.Uit de vragen bleek dat ze mijn scriptie goed hadden gelezen, dat was prettig.

Ik ben er trots op dat ik twee maanden eerder klaar ben dan de planning. Als ik niet in het buitenland was geweest, was ik eind juni 2015 al klaar geweest!”

Meer weten over de HVK opleiding.