HVK opleiding – Hogere Veiligheidskunde opleiding - Kader

HVK opleiding – Hogere Veiligheidskunde opleiding

Ben je op zoek naar een post hbo opleiding die je meer kennis en inzichten biedt in arbeidsveiligheid? Een opleiding waar je nieuwe inzichten krijgt over het beheersen van veiligheidsrisico's en leert hoe je de veiligheid op een goede manier organiseert? Dan is de HVK opleiding geschikt voor jou!

In onze opleiding Hogere Veiligheidskunde (HVK) leer je risico-oorzaken herkennen en beheersen, ontwikkel je management- en adviesvaardigheden en verkrijg je alle kennis die je nodig hebt om als hoger veiligheidskundige aan de slag te gaan.

Voor wie is HVK opleiding?

Om te starten met de HVK opleiding dien je in het bezit te zijn van een afgeronde technische hbo- of wo opleiding. Of je hebt een afgeronde hbo opleiding aangevuld met een MVK diploma en aantoonbare werkervaring.

Praktische informatie

De HVK opleiding bevat 36 lesdagen en is verdeeld over 18 maanden. Je hebt één vaste lesdag per week. In de schoolvakantie weken worden de lessen opgeschoven. Aansluitend aan de lessen is er een periode bestemd voor het schrijven van je scriptie en het voorbereiden van je presentatie.

De investering bedraagt € 15.750,- exclusief 21% BTW. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, catering, examen, eventueel herexamen en uitgebreide scriptiebegeleiding.

Meld je aan voor onze informatieavond, download de brochure of schrijf je direct in!

Welke onderwerpen komen aan bod?

De HVK opleiding is opgedeeld in zes verschillende modules.

  • Alle onderwerpen uit de MVK opleiding;
  • Veilgheid en de mens (persoonlijkheid, gedrag en competenties);
  • Industriële veiligheid;
  • Veiligheid en de organisatie;
  • Risico management
  • Scriptie.

Het resultaat

Na het afronden van de Hogere Veiligheidskunde opleiding:

  • Ben je in staat om interne en externe ondersteuning te bieden bij het beheersen van (veiligheids)risico’s;
  • Kan jij richting geven aan het te voeren veiligheidsbeleid;
  • Kan jij gevraagd en ongevraagd (proactief) adviseren rond beheersing van veiligheidsthema’s;
  • Kan jij toezicht houden op complexe risicovolle werkzaamheden en projecten;
  • Kan jij leidinggeven aan een team van middelbaar en hoger veiligheidskundigen om risicovolle werkzaamheden en projecten op veiligheidsgebied te coördineren en te controleren;
  • Ben jij gesprekspartner voor andere deskundigen en externe toezichthouders;
  • Kan jij de RI&E toetsen;
  • Beschik jij over managementvaardigheden, adviesvaardigheden en heb je voldoende kennis om goed te functioneren als hoger veiligheidskundige.

Examen

Gedurende de HVK opleiding word je ondersteund met een digitale leeromgeving. Daarin vind je de artikelen, naslagwerken, het niet geprinte lesmateriaal en de opdrachten. Ook komen jouw resultaten in deze leeromgeving te staan. 

Tijdens de Hogere Veiligheidskunde opleiding voer je diverse individuele- en groepsopdrachten uit die een bijdrage leveren aan je eindcijfer. Aan het eind van elke module heb je een afrondende opdracht. Heb je alle modules met een voldoende afgerond? Dan mag je starten met het schrijven van je scriptie.

Voor je eindscriptie draag jij zelf een onderwerp aan. Heb je je eindscriptie en presentatie ook met een voldoende afgesloten? Dan ontvang je het diploma Hoger Veiligheidskunde.

Referenties


"Het vak veiligheidskunde is zeer inspirerend. Je hebt het over zaken die er werkelijk toe doen en die mensen direct raken."


Inschrijven Offerte Meer